Bananen kiwi salade

By Admin_Servier 4 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Bananen kiwi salade

Bananen kiwi salade

4 porties

Ingrediënten:

  • 30 ml citroensap
  • 15 ml koolzaadolie
  • 1 eetlepel sjalot, gehakt
  • 10 ml rijstazijn
  • 1 theelepel honing
  • Snuifje zout
  • Snuifje cayennepeper
  • 4 kiwi’s, gepeld en in blokjes gesneden
  • 2 stevige rijpe bananen, geschild en diagonaal in plakken van 2,5 cm dik gesneden
  • 50 g rode paprika, in blokjes gesneden
  • 4 blaadjes verse munt, dun gesneden
  • 15 g gehakte cashewnoten, geroosterd

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 152.4 kcal
Koolhydraten: 19.5 g
waarvan suikers: 17.5 g
Vetten: 6.3 g
waarvan verzadigde vetzuren: 0.8 g
Omega3: 0.4 g
Vezel: 3.6 g
Natrium: 47 mg

 

Instructies:

  1. Klop in een middelgrote kom limoensap, olie, sjalot, azijn, honing, zout en cayennepeper.
  2. Voeg kiwi’s, bananen, paprika en munt toe aan de kom. Roer door elkaar.
  3. Rooster in een braadpan de gehakte cashewnoten op middelmatig laag vuur en roer constant tot ze lichtbruin zijn.
  4. Bestrooi met cashewnoten.

Voedingsadvies:

Een fruitsalade als dessert is een goede manier om een maaltijd af te sluiten: het zorgt voor veel vitaminen en mineralen, maar ook voor voedingsvezels, die een belangrijke rol spelen bij verzadiging.

print
Categories:
  Recepten, Voeding