Barbecue kipbrochettes met gember en citroen

By Admin_Servier 3 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Barbecue kipbrochettes met gember en citroen

Barbecue kipbrochettes met gember en citroen

4 porties

Ingrediënten:

Gember- en citroenmarinade

  • 45 ml citroensap
  • 25 ml water
  • 15 ml canola olie
  • 10 ml sesamolie
  • 1½ theelepeltjes (7,5 ml) rode wijnazijn
  • 1 theelepel (5 ml) fijngehakte gemberwortel (of ¼ theelepel/1 ml gemalen
  • gember)
  • ½ theelepel (2,5 ml) gemalen koriander
  • ½ theelepel (2,5 ml) gemalen venkelzaad (optioneel)

Kipbrochettes

  • 250 g (8 oz) kippenborsten zonder been, zonder huid, gesneden in blokjes van 5 cm (2 inch)
  • 16 vierkantjes zoete groene peper
  • 16 stukjes ananas (vers of in blik)
  • 16 kerstomaten

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 152.7 kcal
Koolhydraten: 4.8 g
waarvan suikers: 3.7 g
Vetten: 9.1 g
waarvan verzadigde vetzuren: 1.3 g
Omega3: 0.3 g
Vezel: 1.3 g
Natrium: 41.4 mg

 

Instructies:

  1. Bereid eerst de gember en citroenmarinade voor door het mengen van citroensap, water, koolzaadolie, sesamolie, azijn, gember, koriander en venkelzaad in een kleine kom.
  2. Voeg de in blokjes gesneden kip toe en meng goed. Marineer in de koelkast gedurende minimaal 20 minuten en maximaal 2 uur.
  3. Bereid de afzonderlijke brochettes door de kipblokjes, groene peper, ananas en tomaten op 4 lange of 8 korte barbecuespiesjes te prikken.
  4. Gril gedurende 15 tot 20 minuten of gewoon totdat de kip niet meer roze van binnen is, vaak borstelen met marinade om smaak te geven en regelmatig draaien om verbranding te voorkomen.
Voedingsadvies:

Gember wordt niet alleen erkend om zijn smaak, maar is ook een wortel rijk aan mineralen zoals koper, dat helpt de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress, ijzer, dat nuttig is tijdens de vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, en ook kalium, dat helpt bij het handhaven van een normale bloeddruk.

 

Referentie: Canadian Diabetes Association
Foto krediet: santian via Visual Hunt

print
Categories:
  Recepten, Voeding