Kerstomatenlolly’s met basilicum

By Admin_Servier 3 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Kerstomatenlolly’s met basilicum

Kerstomatenlolly’s met basilicum

Basil cherry tomato lollipops

6 porties

Ingrediënten:

  • Ongeveer 25 kerstomaten (ongeveer 250 g)
  • 200 g verse geitenkaas
  • 3 takjes basilicum
  • 10 g vlaszaad
  • 5 g maanzaad
  • 1 snuifje Espelette peper
  • 25 tandenstokers

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 81 kcal
Koolhydraten: 2 g
waarvan suikers: 1.8 g
Vetten: 5.7 g
waarvan verzadigde vetzuren: 3.7 g
Omega3: 0.3 g
Vezel: 1.1 g
Natrium: 175 mg

 

Instructies:

  1. Was de kerstomaten en droog ze met een papieren handdoek.
  2. Hak de basilicum fijn en meng het met de verse kaas in een slakom. Voeg Espelette peper naar smaak toe.
  3. Neem een beetje verse kaas, druk de kaas met de duim aan en maak een holte. Leg een tomaat in de holte. Knijp de kaas terug over de tomatenvulling en maak een balvorm. Herhaal dezelfde handeling voor de rest van de tomaten.
  4. Rol de balletjes in de maanzaadjes en vlaszaadjes. Spies elke bal om een lolly te maken.
  5. Koel de tomatenlolly’s voor het serveren.

Voedingsadvies:

Een geweldig idee voor een frisse en originele voorgerecht in de zomer of voor een lichter voorgerecht.

  • Verse kaas is een magere kaas
  • Vlaszaden zijn rijk aan omega 3 en helpen de verhouding onverzadigde/verzadigde vetten in evenwicht te brengen.
  • Espelette peper en basilicum voegen veel smaak toe: geen zout toevoegen aan het recept!

Back to video

print
Categories:
  Recepten, Voeding