Rundvlees en bonen chili verde

By Admin_Servier 3 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Rundvlees en bonen chili verde

Rundvlees en bonen chili verde

4 porties

Ingrediënten:

  • 450 g mager gemalen rundvlees (bij voorkeur 5% vet)
  • 1 grote rode paprika, gehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 7.5 g chilipoeder
  • 5 g gemalen komijn
  • 0,6 g cayennepeper
  • 500 g salsa verde
  • 60 ml water
  • 1 blikje (425 g) witte- of rode bonen, gespoeld

Voor de salsa verde:

  • 12 middelgrote tomaten, gepeld en gespoeld
  • 0-2 middelgrote jalapeños (0 = milde salsa, 1 = middelgrote salsa en 2 = warme salsa)
  • ½ middelgrote ui, fijngehakt
  • 4 g verse koriander
  • 90 ml limoensap (1-2 limoenen), naar smaak

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 318 kcal
Koolhydraten: 25 g
waarvan suikers: 7 g
Vetten: 8 g
waarvan verzadigde vetzuren: 2.5 g
Omega3: 0.4 g
Vezel: 12 g
Natrium: 86 mg

 

Instructies:

  1. Kook rundvlees, paprika en ui in een grote pan op middelmatig vuur, en verkruimel het vlees met een houten lepel gedurende 8-10 minuten tot het vlees bruin is.
  2. Voeg knoflook, chilipoeder, komijn en cayennepeper toe.
  3. Roer de salsa en het water erdoor en breng het aan de kook.
    Verlaag het vuur tot middelmatig, dek af en kook af en toe, roer af en toe tot de groenten mals zijn, gedurende 10-15 minuten. Roer de bonen en laat ze ongeveer 1 minuut doorkoken tot ze opgewarmd zijn.

Voor de salsa verde:

  1. Verwarm de griloven voor. Op een bakplaat die 10 cm onder de gril wordt gelegd, worden de tomaten geroosterd tot ze donker geroosterd worden, gedurende 5 minuten. Draai ze om en rooster de andere kant, ongeveer 4-5 minuten.
  2. In een keukenmachine, combineer alle ingrediënten en peulvruchten tot een grove puree.
  3. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingsadvies:

Rundvlees is waardevol voor zijn gehalte aan eiwitten, ijzer en vitamine B12, maar het is ook een vet vlees. Kies indien mogelijk voor vetarm rundvlees (5%).

print
Categories:
  Recepten, Voeding