Romige witlof met honing en walnoten

By Admin_Servier 3 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Romige witlof met honing en walnoten

Romige witlof met honing en walnoten

Creamy endives, honey and walnuts

6 porties

Ingrediënten:

  • 2 witlof
  • 200 g ricotta
  • 20 g honing
  • 15 g walnoten
  • 10 g bieslook
  • 1 sjalot
  • Een snufje chilipeper

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 72 kcal
Koolhydraten: 3 g
waarvan suikers: 2 g
Vetten: 5 g
waarvan verzadigde vetzuren: 3 g
Omega3: 0.2 g
Vezel: 0.4 g
Natrium: 48 mg

 

Instructies:

  1. Was de andijvie en scheid de bladeren. Hak de bieslook en de sjalot fijn.
  2. Plet de walnoten en meng ze in een slakom met de ricotta, sjalot en bieslook. Breng op smaak met chilipeper en peper en laat afkoelen in de koelkast.
  3. Schep ongeveer 1 eetlepel van de mix op elk blad. Besprenkel er wat honing overheen.

Voedingsadvies:

Walnoten zijn zeer smakelijk en gemakkelijk te gebruiken, en brengen veel voedingsstoffen in het recept. Ze bevatten vezels, kalium en omega 3, die allemaal gunstig zijn voor de preventie van cardiovasculaire risico’s. (Source : EFSA, authorized claims for EPA and DHA)

print
Categories:
  Recepten, Voeding