Witlof, palmharten en spinaziesalade

By Admin_Servier 4 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Witlof, palmharten en spinaziesalade

Witlof, palmharten en spinaziesalade

4 porties

Ingrediënten:

  • 800 g jonge spinazie
  • 4 Belgische witlof, gepeld en gesneden
  • 1 blikje (≈400 g) palmharten, gespoeld, in de lengte
  • gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 2 hardgekookte eieren, gehakt
  • 80 g rode ui, dun gesneden
  • 45 ml citroensap
  • 30 ml notenolie
  • 1 g gedroogde dragon
  • Snuifje zout
  • Gemalen peper

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 230 kcal
Koolhydraten: 15 g
waarvan suikers: 6 g
Vetten: 12 g
waarvan verzadigde vetzuren: 1.8 g
Omega3: 1.4 g
Vezel: 9 g
Natrium: 111 mg

 

Instructies:

  1. Klop in een grote kom citroensap met olie, dragon, zout en peper.
  2. Voeg spinazie, witloof, palmharten, eieren en ui toe en meng.

Voedingsadvies:

Als u ingrediënten in blik gebruikt, aarzel dan niet om ze af te spoelen met water voor gebruik. Ingeblikt voedsel is vaak zouter dan vers voedsel, en het zal de hoeveelheid zout in uw recept beperken als u dit doet.

print
Categories:
  Recepten, Voeding