Express frambozen vanille-ijs met amandelkoekjes

By Admin_Servier 2 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Express frambozen vanille-ijs met amandelkoekjes

Express frambozen vanille-ijs met amandelkoekjes

Rasperry vanilla ice cream

6 porties

Ingrediënten:

Voor het amandelkoekje:

  • 1 eiwit
  • 25 g rietsuiker
  • 25 g tarwebloem
  • 50 g amandelschijfjes
  • 1 eetlepel canola olie

Voor het ijs:

  • 750 g bevroren frambozen
  • 350 g 0% vet Griekse yoghurt
  • 2 snufjes vanillesuiker

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 200 kcal
Koolhydraten: 16.3 g
waarvan suikers: 13 g
Vetten: 7.5 g
waarvan verzadigde vetzuren: 0.6 g
Omega3: 0.2 g
Vezel: 8.5 g
Natrium: 17.2 mg

 

Instructies:

Voor het amandelkoekje:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het eiwit met de suiker in een slakom. Voeg de gezeefde bloem toe.
  3. Voeg olie en amandelen toe en meng goed.
  4. Gebruik een theelepel om dunne laagjes deeg ter grootte van een koekje op bakpapier op een bakplaat te strooien.
  5. Bak ongeveer 8 minuten. Zet opzij.

Voor het ijs:

  1. Doe de bevroren frambozen en yoghurt in de blender.
  2. Meng tot een gladde en romige massa.
  3. Onmiddellijk opdienen met de amandelkoekjes.
Voedingsadvies:

Een fris, kleurrijk en licht dessert om een zomerse lunch af te sluiten.

  • Het toevoegen van een vrucht als framboos is een natuurlijke manier om zoetheid te brengen in een ijsje zonder toevoeging van suiker.
  • Het gebruik van 0% vetvrije Griekse yoghurt en koolzaadolie in plaats van boter verlaagt het aandeel verzadigde vetten en cholesterol in het recept.
  • Tarwebloem en amandelen verhogen het vezelgehalte in het dessert.

Terug naar de video

print
Categories:
  Recepten, Voeding