Vezel

By Admin_Servier 4 years ago
Home  >  Voeding  >  Artikels over voeding  >  Vezel

Vezel

Een vezelrijk dieet kan een hoge bloeddruk bestrijden: een verhoogde inname van voedingsvezels is gekoppeld aan een lagere bloeddruk.

Het verhogen van de voedingsvezels kan helpen om de bloeddruk onder controle te houden. De soorten vezels die worden aanbevolen zijn onder andere fruit, granen en groenten. De weg naar deze voordelen voor de gezondheid is eenvoudig: het is gewoon een kwestie van het verhogen van de hoeveelheid fruit en groenten die je eet. Een vezelrijk dieet gaat gepaard met een aanzienlijke verlaging van de bloeddruk bij mensen met een hoge bloeddruk (hypertensie). Het verhogen van de consumptie van voedingsvezels is een veilige en gemakkelijke manier om de bloeddruk te verlagen bij mensen met hoge bloeddruk.

Naast het nemen van behandeling met bloeddrukverlagende medicatie, zijn er ook verschillende andere aanpassingen in levensstijl en voeding belangrijk om de bloeddruk onder controle te houden, waaronder gewichtsverlies, het verminderen van de natriuminname, het matigen van de consumptie van alcohol, het verhogen van de kaliuminname, het verhogen van de fysieke activiteit, en het volgen van het dietary-approaches-to-stopping-hypertension dieet.

print
Categories:
  Artikels over voeding, Voeding