Hoe dieren u kunnen helpen te ontspannen

By Admin_Servier 4 years ago
Home  >  Ontspanning  >  Globale ontspanning  >  Hoe dieren u kunnen helpen te ontspannen

Hoe dieren u kunnen helpen te ontspannen

Als u een huisdier heeft, weet u waarschijnlijk al hoeveel plezier en affectie ze kunnen brengen. Maar weet u dat ze u ook mentale en emotionele voordelen kunnen brengen? Dit geldt met name voor honden. Ze kunnen stress, angst en depressie verminderen en ze kunnen eenzaamheid verlichten!

Meer dan enig ander dier hebben honden een zeker vermogen ontwikkeld om veel woorden van mensen te begrijpen. Ze kunnen ook uw stem, lichaamstaal en gebaren interpreteren. Daarnaast zullen ze uw emotionele toestand voelen en indien nodig kunnen ze u helpen uw stemming te verbeteren. Veel studies hebben aangetoond dat het bezitten van een hond stress en angst kan verminderen. Maar hoe? Hoe kan deze “superkracht” van huisdieren worden uitgelegd?

  • Aanraken. Huisdieren, zoals honden en katten, voldoen aan de basisbehoefte van de mens om aan te raken. Het strelen, omhelzen en aanraken van uw huisdier kan u helpen om gemakkelijk en snel tot rust te komen wanneer u gestrest bent.
  • Structuur. Het hebben van een hond vereist een regelmatig voedings- en trainingsschema. Het is belangrijk om een dagelijkse routine voor uw huisdier te organiseren, die ook voor u werkt!
  • Betekenis. Huisdieren kunnen u helpen betekenis en doel in uw leven te vinden. Wanneer u ouder wordt, verliest u de dingen die uw aandacht al eerder hebben beziggehouden (bijv. kinderen, werk). Een huisdier kan u een gevoel van voldoening geven.
  • Netwerk. Wanneer u mat uw hond gaat wandelen, is het een geweldig moment om een vriend of vriendin te bellen om u te vergezellen of een gelegenheid om andere huisdiereigenaren te ontmoeten.

Daarnaast kunnen huisdieren u helpen om voor uzelf te zorgen. Ze moedigen speelsheid, lachen en beweging aan, wat uw energie kan verhogen. Dus, waarom wachten? Kies vandaag nog een huisdier!

print
Category:
  Globale ontspanning