Mediterraan geroosterde broccoli en tomaten

By Admin_Servier 3 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Mediterraan geroosterde broccoli en tomaten

Mediterraan geroosterde broccoli en tomaten

2 porties

Ingrediënten:

  • 340 g broccoli hapklare roosjes gesneden
  • 150 g druiventomaten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 g citroenschil, vers geraspt
  • 15 ml citroensap
  • 10 pittige zwarte olijven, in plakjes gesneden
  • 1 g gedroogde oregano
  • ≈6 g kappertjes, gespoeld (optioneel)
  • 15 ml extra olijfolie extra vierge
  • 2 snufjes zout

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 141.9 kcal
Koolhydraten: 4.8 g
waarvan suikers: 3.8 g
Vetten: 10.8 g
waarvan verzadigde vetzuren: 1.5 g
Omega3: 0.3 g
Vezel: 4.5 g
Natrium: 104.4 mg

 

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 230°C.
  2. Gooi broccoli en tomaten met olie, knoflook en zout in een grote kom tot een gelijkmatige laag.
  3. Smeer in een gelijkmatige laag op een bakplaat. Bak tot de broccoli bruin begint te worden, 10 tot 13 minuten.
  4. Ondertussen, combineer citroenschil, citroensap, olijven, oregano en kappertjes (indien gebruikt) in een grote kom.
  5. Voeg de geroosterde groenten toe en roer om te combineren. Serveer warm.

Voedingsadvies:

Sinaasappels zijn niet het enige voedsel dat rijk is aan vitamine C! 100 g broccoli dekt 130% van onze dagelijkse behoefte aan vitamine C. Vitamine C is een krachtige antioxidant die onze cellen helpt beschermen tegen oxidatieve stress, wat een impact heeft op de cardiovasculaire processen.  (Source: EFSA, authorized claims on Vitamin C,  Csányi, Gábor, Francis J. Miller. “Oxidative Stress in Cardiovascular Disease.” Int J Mol Sci. 2014;15(4):6002-6008.)

print
Categories:
  Recepten, Voeding