Spinazie sauté met rozijnen en pijnboompitten

By Admin_Servier 3 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Spinazie sauté met rozijnen en pijnboompitten

Spinazie sauté met rozijnen en pijnboompitten

4 porties

Ingrediënten:

  • 1 kg verse spinazie, taaie stengels verwijderd
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 5 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 snufje zout
  • 10 ml olijfolie extra vierge
  • 10 ml citroensap
  • 20 g gouden rozijnen
  • 10 g pijnboompitten, geroosterd
  • Vers gemalen peper, naar smaak

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 133.9 kcal
Koolhydraten: 9.9 g
waarvan suikers: 4.2 g
Vetten: 5.8 g
waarvan verzadigde vetzuren: 0.9 g
Omega3: 0.6 g
Vezel: 7.1 g
Natrium: 84.6 mg

 

Instructies:

  1. Pijnboompitten: Verwarm de oven tot 190°C. Verdeel de noten op een pan en bak, af en toe roeren tot ze goudbruin zijn, 5-10 minuten.
  2. Week de rozijnen 10 minuten in koud water, laat ze uitlekken en zet ze apart.
  3. Verhit de olie in een grote antikleefpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en kook goudbruin in 4-5 minuten.
  4. Voeg spinazie toe en kook 1 minuut. Dek af en kook tot verwelkt, 2-3 minuten.
  5. Voeg pijnboompitten, citroensap en rozijnen toe.
  6. Haal van het vuur.
  7. Serveer onmiddellijk, bestrooid met Parmezaan en peper.

Voedingsadvies:

Knoflook is een alternatief voor zout in het toevoegen van smaak aan maaltijden, samen met citroensap en kruiden. Wanneer u kookt, moet u altijd eerst proeven voordat u gaat zout toeveogen.

print
Categories:
  Recepten, Voeding