Ontspannen in de sauna

By Admin_Servier 4 years ago
Home  >  Ontspanning  >  Aanraken  >  Ontspannen in de sauna

Ontspannen in de sauna

Als het mogelijk is om te ontspannen met een specifiek dieet, mooie muziek of mooie foto’s, dan is het ook mogelijk om je op te warmen in een sauna! Sauna is vele jaren geleden uitgevonden in Finland. Finnen gebruiken het natuurlijk om op te warmen tijdens strenge winters, maar ze gebruiken de sauna ook als een middel om het hele jaar door te ontspannen. In Finland zijn er meer dan 3 miljoen sauna’s voor 5 miljoen inwoners! Dus, wat biedt de sauna?

  1. Stress verlichting: omdat sauna’s warme en rustige plaatsen zijn zonder enige verstoring, kunt u zich gemakkelijk losmaken van de dagelijkse stress. Sluit de deur en betreed een nieuwe wereld van rust en vrede.
  2. Beter slapen: wanneer u tijd doorbrengt in een sauna, worden endorfines uitgescheiden en wordt de lichaamstemperatuur geregeld. Dit zorgt voor een diepere, meer ontspannen slaap. Veel mensen hebben gesproken over een geweldige slaapervaring na een leuke saunasessie.
  3. Spierontspanning: de sterke warmte, die gekoppeld is aan de secretie van endorfine, helpt pijn door artritis te verminderen. Tegelijkertijd leidt de toenemende lichaamstemperatuur tot vaatverwijding en een verhoogde bloedcirculatie. Dit helpt ook om spierpijn te verlichten. Veel sportieve mensen genieten van een sauna na een zware sportsessie.
  4. Gezellig: naast al deze voordelen is de sauna ook een geweldige kans om uw vrienden te zien en nieuwe mensen te ontmoeten. In deze rustige omgeving kunt u zich ontspannen tijdens een praatje met uw vrienden.

Dus de volgende keer, in plaats van thuis tv te kijken, bel een vriend en ga naar de sauna!

Foto krediet: thomaswanhoff via Visual Hunt

print
Categories:
  Aanraken, Ontspanning