Geroosterde bloemkool met chimichurri

By Admin_Servier 3 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Geroosterde bloemkool met chimichurri

Geroosterde bloemkool met chimichurri

4 porties

Ingrediënten:

Geroosterde bloemkool

  • 600 g bloemkoolroosjes, in stukken van 2,5 cm gesneden
  • 15 ml olijfolie extra vierge
  • 1 snufje zeezout
  • 30 ml chimichurri (zie hieronder)
  • 15 ml citroensap

Chimichurri

  • 60 ml rode wijnazijn
  • 1 snufje zeezout
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine sjalot, fijngehakt
  • 2 g rode pepervlokken (optie, 1 fijngehakte jalapeño kan gebruikt worden)
  • 4 g verse koriander
  • 7 g verse platte peterselie, fijngehakt
  • 3 g verse oregano, gehakt
  • 45 ml olijfolie
  • 3 eetlepels water

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 177.5 kcal
Koolhydraten: 3.7 g
waarvan suikers: 2.7 g
Vetten: 15.9 g
waarvan verzadigde vetzuren: 2 g
Omega3: 0.3 g
Vezel: 3.9 g
Natrium: 85.1 mg

 

Instructies:

Chimichurri

  1. Combineer azijn, water, zout, knoflook, sjalot en rode pepervlokken in een kom.
  2. Laat het 10 min. staan.
  3. Roer de kruiden erdoor.
  4. Met behulp van een vork de olie erdoor kloppen.

Geroosterde bloemkool

  1. Verwarm de oven voor op 230°C. Bekleed een grote bakplaat met rand met kookspray.
  2. Schep in een grote kom bloemkool met olie en zout.
  3. Plaats ze op de voorbereide bakplaat.
  4. Rooster de bloemkool tot hij zacht en bruin wordt op de bodem, ongeveer 15 minuten.
  5. Meng ondertussen de chimichurri met citroensap in een grote kom. Voeg de geroosterde bloemkool toe en meng. Breng de bloemkool terug op de bakplaat en blijf roosteren tot het heet is, nog ongeveer 5 minuten.

Voedingsadvies:

Groen, paars, oranje of wit, kool bevat weinig calorieën, maar wist u dat het rijk is aan vitamine C? Eet bloemkool rauw en profiteer volledig van dit hoge vitamine C-gehalte.

print
Categories:
  Recepten, Voeding