Kabeljauw met rozemarijn

By Admin_Servier 3 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Kabeljauw met rozemarijn

Kabeljauw met rozemarijn

2 porties

Ingrediënten:

  • 6 g rozemarijn, gedroogd
  • 7 g gemalen zwarte peper
  • 2 kabeljauwfilets
  • 15 ml olijfolie
  • 15 ml citroensap
  • 60 ml droge witte wijn
  • 2 partjes citroen

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 236.8 kcal
Koolhydraten: 3 g
waarvan suikers: 0.9 g
Vetten: 8.9 g
waarvan verzadigde vetzuren: 1.1 g
Omega3: 0.4 g
Vezel: 1 g
Natrium: 46.7 mg

 

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng in een kleine kom wijn, olie, citroensap, peper, rozemarijn en klop met een vork.
  3. Besmeer de kabeljauw met het wijnmengsel. Leg het op een ingevette bakplaat en bak in de oven gedurende 7 minuten. Haal de vis uit de oven, draai de vis om en keer 7 minuten terug naar de oven.
  4. Plaats de vis over op individuele borden en pers de citroen over elke filet. Serveer warm.

Voedingsadvies:

Met een hoog eiwitgehalte en slechts 1% vet heeft kabeljauw grote voordelen! Wees voorzichtig tijdens het koken: deze vis is zeer delicaat en kan droog worden als je hem te lang kookt.

print
Categories:
  Recepten, Voeding