Gebakken kip, asperges en champignons

By Admin_Servier 4 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Gebakken kip, asperges en champignons

Gebakken kip, asperges en champignons

4 porties

Ingrediënten:

  • 15 ml koolzaadolie
  • 700 g kippendijen zonder been en zonder vel (ongeveer 5), in stukken van 5 cm gesneden
  • Zeezout
  • Gemalen peper
  • 450 g champignons in dunne plakjes gesneden
  • 900 g asperges, harde uiteinden verwijderd, in stukken van 5 cm gesneden

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 333 kcal
Koolhydraten: 4 g
waarvan suikers: 3.4 g
Vetten: 15 g
waarvan verzadigde vetzuren: 3 g
Omega3: 0.5 g
Vezel: 6 g
Natrium: 51 mg

 

Instructies:

  1. Verhit olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Kruid de kip met een snufje zout en peper.
  2. Kook in twee partijen en draai af en toe tot ze bruin en ondoorzichtig zijn, 6 minuten. Overbrengen op een bord.
  3. Voeg champignons, asperges en 250 ml water toe; breng op smaak met een snufje zout en peper.
  4. Kook, gooi een keer en schraap bruine stukjes, tot de groenten knapperig en mals zijn, ongeveer 5 minuten.
  5. Kip toevoegen; koken, roeren, tot het opgewarmd is, ongeveer 2 minuten.

Voedingsadvies:

Wist u dat een kippendij 4 keer vetter is dan een kippenborst? Probeer elk kippenborststuk af te wisselen en aarzel niet om de huid van het dijbeen te verwijderen tijdens het eten.

print
Categories:
  Recepten, Voeding