Zomer couscous salade

By Admin_Servier 3 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Zomer couscous salade

Zomer couscous salade

4 porties

Ingrediënten:

  • 2 g citroenschil, fijn geraspt
  • 130 g komkommer, in blokjes gesneden
  • 1 grote tomaat, in blokjes gesneden
  • 30 g verse kruiden, fijngehakt (bijvoorbeeld verse peterselie, koriander, basilicum, dille en/of munt)
  • 20 g walnoten, grof gehakt
  • 240 g couscous
  • 60 ml olijfolie
  • 5 g Dijon mosterd
  • 30 ml vers citroensap

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 352 kcal
Koolhydraten: 45 g
waarvan suikers: 2 g
Vetten: 14 g
waarvan verzadigde vetzuren: 2 g
Omega3: 0.5 g
Vezel: 3 g
Natrium: 19.4 mg

 

Instructies:

  1. Geroosterde walnoten: Verwarm de oven voor op 175°C. Spreid de walnoten in één laag op een bakplaat. Rooster 5-10 minuten, af en toe omdraaien, tot ze aan de buitenkant iets donkerder zijn.
  2. Breng in een grote pan ongeveer 2 liter water aan de kook. Voeg couscous toe en kook tot ze gaar zijn, 8-10 minuten. Giet af.
  3. Terwijl de couscous kookt, meng de olie, mosterd, citroensap en citroenschil en ≈0,5 g peper in een kleine kom.
  4. Giet de dressing in een grote kom over warme couscous en meng goed.
  5. Voeg komkommer, tomaat, kruiden en walnoten toe aan de couscous en roer.
  6. Proef de kruiden en voeg zo nodig zout en/of peper toe.

Voedingsadvies:

Denk aan mosterd voor uw vinaigrettes en sauzen. Het is vetarm en heeft een intense smaak!

print
Categories:
  Recepten, Voeding