Zomer couscous salade

4 porties
Ingrediënten:
- 2 g citroenschil, fijn geraspt
- 130 g komkommer, in blokjes gesneden
- 1 grote tomaat, in blokjes gesneden
- 30 g verse kruiden, fijngehakt (bijvoorbeeld verse peterselie, koriander, basilicum, dille en/of munt)
- 20 g walnoten, grof gehakt
- 240 g couscous
- 60 ml olijfolie
- 5 g Dijon mosterd
- 30 ml vers citroensap
Voedingswaarde (per portie):
Energie: | 352 kcal |
Koolhydraten: | 45 g |
waarvan suikers: | 2 g |
Vetten: | 14 g |
waarvan verzadigde vetzuren: | 2 g |
Omega3: | 0.5 g |
Vezel: | 3 g |
Natrium: | 19.4 mg |
Instructies:
- Geroosterde walnoten: Verwarm de oven voor op 175°C. Spreid de walnoten in één laag op een bakplaat. Rooster 5-10 minuten, af en toe omdraaien, tot ze aan de buitenkant iets donkerder zijn.
- Breng in een grote pan ongeveer 2 liter water aan de kook. Voeg couscous toe en kook tot ze gaar zijn, 8-10 minuten. Giet af.
- Terwijl de couscous kookt, meng de olie, mosterd, citroensap en citroenschil en ≈0,5 g peper in een kleine kom.
- Giet de dressing in een grote kom over warme couscous en meng goed.
- Voeg komkommer, tomaat, kruiden en walnoten toe aan de couscous en roer.
- Proef de kruiden en voeg zo nodig zout en/of peper toe.
Voedingsadvies:
Denk aan mosterd voor uw vinaigrettes en sauzen. Het is vetarm en heeft een intense smaak!