Zomersalade

By Admin_Servier 3 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Zomersalade

Zomersalade

2 porties

Ingrediënten:

Vinaigrette

  • Een halve theelepel gemalen komijn
  • Een halve theelepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel (15 ml) olijfolie
  • 2 eetlepels (30 ml) limoensap
  • Citroenschil
  • 1 geplet knoflookteentje

Salade

  • Gegrilde suikermaïs van 2 kolven
    200 kerstomaten, doormidden gesneden
    Een kwart van een rode ui, dun gesneden
    10-12 olijven, heel en ontpit
    1 ijsbergsla, versnipperd
    2 hardgekookte eieren, in kwartieren verdeeld

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 326.3 kcal
Koolhydraten: 26.2 g
waarvan suikers: 12.1 g
Vetten: 18.3 g
waarvan verzadigde vetzuren: 3 g
Omega3: 0.3 g
Vezel: 9.7 g
Natrium: 44 mg

Instructies:

  1. Doe de komijn, koriander, olijfolie, geplette knoflook, limoensap en schil in een kleine kom. Meng grondig.
  2. Voeg in een slakom de suikermaïs, tomaten, uien, olijven, ijsbergsla en roer goed door elkaar.
  3. Besprenkel de vinaigrette over de salade en garneer met eieren.

Voedingsadvies:

Hoewel ze cholesterol bevatten, worden eieren beschouwd als een referentiebron van eiwitten. Ze passen perfect in een uitgebalanceerd dieet.

Referentie: Canadian Diabetes Association

print
Categories:
  Recepten, Voeding