Zoete aardappeltaart

By Admin_Servier 4 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Zoete aardappeltaart

Zoete aardappeltaart

8 porties

Ingrediënten:

  • 320 g gekookte, gepureerde zoete aardappelen
  • 110 g verpakte lichtbruine suiker
  • Een snufje zout
  • 1 g gemalen kaneel
  • Een snufje nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 100 g magere yoghurt
  • 60 ml melk
  • 1 ongekookte taartschelp voor een taartpan van 22 cm
  • 12 pecannoten helften

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 232 kcal
Koolhydraten: 33 g
waarvan suikers: 17 g
Vetten: 9 g
waarvan verzadigde vetzuren: 4 g
Omega3: 0.1 g
Vezel: 2 g
Natrium: 204 mg

 

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 230°C.
  2. Meng in een kom de aardappelen, suiker, zout, kaneel, kaneel en nootmuskaat.
  3. Klop in een andere kom de eieren lichtjes door elkaar en meng er de yoghurt met de melk door. Voeg toe aan het zoete aardappelmengsel en meng goed.
  4. Giet het zoete aardappelmengsel in de taartschaal. Plaats de pecannoten in een cirkel rond de buitenste rand van de taart.
  5. Bak in het midden van de oven gedurende 45 minuten, of totdat een mes in het midden er schoon uitkomt.

Voedingsadvies:

Bereide taartbodem kan tijd en moeite besparen voor mensen die haast hebben. Maak echter de juiste keuze door de voorkeur te geven aan kruimeldeeg, dat minder verzadigd vet bevat dan een zandkoekdeeg of een bladerdeeg.

print
Categories:
  Recepten, Voeding