Geroosterde quinoa salade met sint-jakobsschelpen en peultjes

By Admin_Servier 4 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Geroosterde quinoa salade met sint-jakobsschelpen en peultjes

Geroosterde quinoa salade met sint-jakobsschelpen en peultjes

4 porties

Ingrediënten:

  • 350 g droge sint-jakobsschelpen
  • 4 theelepels sojasaus met verlaagd zoutgehalte
  • 2 eetlepels koolzaadolie, verdeeld
  • 180 g quinoa, goed gespoeld
  • 10 g knoflook, fijngehakt
  • 225 ml water
  • 200 g sneeuwerwten, diagonaal gesneden
  • 50 ml rijstazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 130 g lente-ui, dun gesneden
  • 230 g rode paprika, fijngesneden
  • 1 bosje verse koriander, fijngehakt voor garnering

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 478.4 kcal
Koolhydraten: 42.7 g
waarvan suikers: 2.5 g
Vetten: 16.6 g
waarvan verzadigde vetzuren: 1.9 g
Omega3: 0.8 g
Vezel: 8.5 g
Natrium: 199.9 mg

 

Instructies:

  1. Gooi in een middelgrote kom sint-jakobsschelpen met 2 theelepels sojasaus en leg ze apart.
  2. Voeg in een wok 1 eetlepel koolzaadolie en quinoa toe en kook 6 tot 8 minuten, onder voortdurend roeren, tot de quinoa begint te kleuren.
  3. Voeg knoflook toe en kook af en toe, af en toe roeren, ongeveer 1 minuut.
  4. Voeg water toe en breng aan de kook. Eenmaal roeren, afdekken en koken op middelmatig vuur, tot het water is opgenomen, ongeveer 15 minuten (niet roeren).
  5. Haal van het vuur, laat staan, afgedekt, gedurende 5 minuten. Meng met de peultjes, dek af en laat 5 minuten staan.
  6. Klop in een grote kom 2 theelepels sojasaus, azijn en sesamolie op. Voeg de quinoa, peultjes, lente-ui, paprika aan toe.
  7. Haal de sint-jakobsschelpen uit de marinade en dep ze droog.
  8. Verwarm een grote braadpan op middelhoog vuur tot hij heet genoeg is om bij contact een druppel water te verdampen. Voeg 1 eetlepel koolzaadolie eraan toe en kook de sint-jakobsschelpen één keer, draaiend, tot ze goudkleurig en net stevig zijn.
  9. Roer de sint-jakobsschelpen voorzichtig door de quinoa salade. Serveer desgewenst gegarneerd met koriander.

Voedingsadvies:

Wist u dat sint-jakobsschelpen minder dan 1% vet bevatten? Ze zijn een goede bron van mager eiwit.

 

Foto krediet: Daquella manera via VisualHunt.com

print
Categories:
  Recepten, Voeding