Tofucannelloni met spinazie

By Admin_Servier 3 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Tofucannelloni met spinazie

Tofucannelloni met spinazie

6 porties

Ingrediënten:

  • 30 ml olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 blikken (400 g) gehakte tomaten
  • 2 g basilicum, gedroogd
  • 2 g oregano, gedroogd
  • Peper
  • Snuifje nootmuskaat
  • 30 g pijnboompitten, ruw gehakt
  • 400 g spinazie
  • 350 g zachte tofu
  • 300 g verse cannelloni
  • 100 g magere mozzarella, versnipperd

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 313 kcal
Koolhydraten: 31 g
waarvan suikers: 4 g
Vetten: 13 g
waarvan verzadigde vetzuren: 2 g
Omega3: 0.1 g
Vezel: 6 g
Natrium: 54 mg

 

Instructies:

  1. Verwarm de oven tot 200°C.
  2. Verhit in een braadpan 15 ml olie. Voeg de ui en 1 teentje knoflook toe en kook het geheel zacht en goudbruin. Voeg tomaten, basilicum, oregano, peper en nootmuskaat toe. Breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 10 minuten koken tot de saus dikker wordt.
  3. Verhit in een aparte braadpan 15 ml olie. Voeg 1 teentje knoflook, 25 g pijnboompitten en spinazie toe. Kook tot de spinazie verwelkt. Haal van het vuur en verwijder het overtollige vocht.
  4. Meng de tofu in een keukenmachine tot een gladde massa en voeg deze toe aan het spinaziemengsel.
  5. Voeg in een gerecht van 20 bij 30 cm de helft van de tomatensaus toe. Verdeel de spinaziemengeling over de lasagnebladen, rol ze op en leg ze bovenop de saus. Giet de resterende saus over de spinazie-pasta laag.
  6. Werk af met mozzarella; bak gedurende 30 minuten
Voedingsadvies:

Gemakkelijk te gebruiken, zijdezachte tofu vervangt de crème, maar houdt het gerecht romig. Bovendien is het cholesterolvrij en beperkt het de inname van verzadigde vetten.

print
Categories:
  Recepten, Voeding