Gevulde paprika’s met tofu

By Admin_Servier 3 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Gevulde paprika’s met tofu

Gevulde paprika’s met tofu

4 porties

Ingrediënten:

Paprika’s

  • 150 gierst
  • 2 grote rode paprika’s, in de lengte gehalveerd en met zaadjes
  • Gebakken tofu (zie hieronder)
  • 2 middelgrote wortelen, geraspt
  • 4 g verse koriander, gehakt
  • 45 ml canola olie
  • 22 ml zoutarme sojasaus
  • 5 g habanero of jalapeño peper, gemalen.
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 g verse gember, geraspt
  • 2 snufjes suiker

Gebakken tofu

  • 450 g stevige tofu
    15 ml zoutarme sojasaus
    15 ml rijstwijn of sherry
    15 ml rijstazijn of ciderazijn
    1 teentje knoflook, fijngehakt
    4 g verse gember, gepeld en gehakt
    30 ml water
    5 g chilipasta
    8 g maïszetmeel

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 398.1 kcal
Koolhydraten: 35.8 g
waarvan suikers: 8.7 g
Vetten: 19.2 g
waarvan verzadigde vetzuren: 1.9 g
Omega3: 1.8 g
Vezel: 4.9 g
Natrium: 155.5 mg

 

Instructies:

Gebakken tofu

  1. Laat de tofu uitlekken, wikkel hem in een papieren handdoek en leg hem op een bord. Leg een ander bord bovenop de tofu en druk het af met iets zwaars (bijvoorbeeld een zakje droge bonen). Laat het 30 minuten staan.
  2. Wikkel de tofu uit de verpakking, veeg hem droog en snijdt hem in kleine stukjes. Combineer alle ingrediënten (behalve maïszetmeel) met de tofu in een plastic zak. Zet de tofu 2 uur in de koelkast en draai hem een paar keer om.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de bakplaat met bakpapier.
  4. Giet de tofu af en plaats hem in een grote kom. Zeef het maïszetmeel over de tofu en breng het over op de bakplaat. Bak, draai meermaals, tot ze knapperig en bruin zijn, ongeveer 45 minuten.

Paprika’s

  1. Plaats het rek in het bovenste derde deel van de oven, voorverwarmen tot 220°C.
  2. Combineer 450 ml water en gierst in een middelgrote pan en breng op hoog vuur aan de kook. Dek af, reduceer de warmte om zachtjes te laten koken en wacht totdat de gierst zacht is en de vloeistof is opgenomen, 18 tot 22 minuten.
  3. Plaats ondertussen de helft van de paprika’s gesneden in een vleeskuiken-veilige pan. Bak tot ze zacht worden, 6-10 minuten. Haal uit de oven. Draai de griltemperatuur naar hoog.
  4. Meng tofu, wortelen, koriander, olie, sojasaus, peper, knoflook, gember en suiker in een middelgrote kom. Roer de gierst erdoor. Vul elke helft van de paprika met ongeveer 1 kopje van het mengsel.
  5. Brood de paprika’s tot ze verhit zijn en de gierst begint te bruinen, 4-6 minuten.
Voedingsadvies:

Wist u dat tofu wordt gemaakt door het coaguleren van sojamelk? Bekend om zijn hoge gehalte aan plantaardige eiwitten, bevat tofu bijna geen verzadigde vetten: een groot voordeel. Het is aan te raden om de consumptie van dierlijke eiwitten te beperken, omdat sommige vleessoorten veel verzadigd vet bevatten. (Geef de voorkeur aan onverzadigd vet boven verzadigd vet: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs394/en/)

print
Categories:
  Recepten, Voeding