Kalkoen gehaktbal pita sandwich

By Admin_Servier 3 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Kalkoen gehaktbal pita sandwich

Kalkoen gehaktbal pita sandwich

4 porties

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote tomaat, gehakt
  • 1 g gemalen komijn en zwarte peper per stuk
  • 2 (aparte) snufjes zout
  • 400 g gemalen kalkoen
  • 3 g verse koriander, gehakt
  • 10 ml koolzaadolie
  • 4 volkorenpita’s
  • 100 g rode slabladeren, fijngehakt
  • 60 ml magere yoghurt

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 328.2 kcal
Koolhydraten: 39.2 g
waarvan suikers: 3.2 g
Vetten: 4.5 g
waarvan verzadigde vetzuren: 0.6 g
Omega3: 0.2 g
Vezel: 2.4 g
Natrium: 280.6 mg

 

Instructies:

  1. Meng de tomaat, de helft van de komijn, 1 snuifje zout, de helft van de zwarte peper in een kleine kom en leg deze apart.
  2. Combineer in een grote kom kalkoen, koriander, de overige komijn, zout en zwarte peper. Vorm 12 gehaktballetjes.
  3. Verhit koolzaadolie in een grote antikleefpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes bruin.
  4. Voor elke pita: voeg 4 gehaktballetjes, 25 g sla, 30 g tomatenmengsel en 15 ml yoghurt toe.

Voedingsadvies:

Kalkoenfilets worden beschouwd als mager vlees vanwege hun lage vetgehalte. Ze zijn een goede bron van eiwitten! (Source: http://www.diabetes.co.uk/food/lean-meat.html)

print
Categories:
  Recepten, Voeding