Groentespiesjes

By Admin_Servier 3 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Groentespiesjes

Groentespiesjes

4 porties

Ingrediënten:

  • 200 g champignons
  • 150 g kerstomaten
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
  • 1 rode ui, in stukken gesneden
  • 1 groene courgette, in dikke rondes gesneden
  • 1 gele courgette, in dikke rondes gesneden

Marinade:

  • 30 ml olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • 3 teentjes knoflook
  • Sap van 1 citroen
  • 0,5 g gedroogde oregano
  • 0,5 g gedroogde basilicum
  • Snuifje zeezout

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 125 kcal
Koolhydraten: 8 g
waarvan suikers: 6 g
Vetten: 8 g
waarvan verzadigde vetzuren: 1 g
Omega3: 0.2 g
Vezel: 5 g
Natrium: 36 mg

 

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Klop in een kleine kom olijfolie, knoflook, citroensap, oregano en basilicum bij elkaar; breng op smaak met zout en peper.
  3. Rijg de champignons, tomaten, paprika’s, ui en courgette op spiesjes. Leg de spiesjes op een bakplaat.
  4. Bestrijk de spiesjes met marinade; laat 10-15 minuten zitten.
  5. Rooster in de oven tot ze gaar zijn, ongeveer 10 minuten.
Voedingsadvies:

Als u een magere marinade wilt, kunt u de olijfolie vervangen door water. Specerijen en kruiden brengen smaak aan de spiesjes, olie is niet helemaal noodzakelijk.

print
Categories:
  Recepten, Voeding