Mini-pizza’s van courgette

By Admin_Servier 3 years ago
Home  >  Voeding  >  Recepten  >  Mini-pizza’s van courgette

Mini-pizza’s van courgette

4 porties

Ingrediënten:

  • 3 courgettes, gesneden in dikke rondes (~0.5cm)
  • 80 ml marinara saus
  • 60 g mozzarella, fijn geraspt
  • ~30 g kleine pepperoni worstjes
  • 15 ml olijfolie
  • Kosjer zout en versgemalen zwarte peper

Voor de marinara saus:

  • 15-30 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 120 ml kippenbouillon
  • 3 blikken (~425 g) gemalen tomaten
  • Zout en peper
  • Snuifje suiker
  • 2 g gedroogde oregano
  • 8-10 verse basilicumbladeren, fijngehakt

Voedingswaarde (per portie):

Energie: 66 kcal
Koolhydraten: 2 g
waarvan suikers: 1.4 g
Vetten: 5 g
waarvan verzadigde vetzuren: 2 g
Omega3: 0.1 g
Vezel: 1 g
Natrium: 178 mg

 

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op de grilpositie.
  2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Werk in partijen, voeg courgette toe. Koken, eenmaal omkeren tot ze goudbruin zijn, ongeveer 1-2 minuten aan elke kant. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Plaats courgettes op een grote bakplaat.
  4. Bedek elke courgette rond met marinara, mozzarella en pepperoni worstjes.
  5. Zet in de oven en kook totdat de kaas gesmolten is, ongeveer 2 minuten.

Voor de marinara saus:

  1. Voeg 15 ml of iets meer olijfolie toe aan een hete pan op middelhoog vuur. Voeg knoflook en gesnipperde uien toe; kook tot de uien zacht zijn, 4-5 minuten.
  2. Voeg de kippenbouillon toe, kloppend om de bodem van de pan te ontglazuren; kook totdat de vloeistof half is afgekookt.
  3. Voeg de fijngehakte tomaten toe en roer het geheel door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe, een snufje suiker, oregano en basilicum. Verlaag het vuur tot laag; laat 30 minuten zachtjes koken.

Voedingsadvies:

Kaas kan een zeer hoog natriumgehalte hebben. Bij voorkeur kazen kiezen met een laag natriumgehalte, zoals mozzarella.

print
Categories:
  Recepten, Voeding